Tutup Iklan Close Ad

5 Restoran Yang Orang Pergi Bukan Sebab Makan


Oleh: Azwar Kamaruzaman

Selalu orang pergi restoran sebab makanan dia sedap, hidangan dia menarik dan paling tak pun service dia best. Tapi ada juga restoran yang orang pergi bukan sebab makanan pun. Tapi lebih kepada design ataupun elemen-elemen restoran tersebut.

1. Ithaa, The Maldives
Embed code:

Kalau korang pergi restoran ni, korang boleh merasai makan di dasar laut. Waktu korang makan tu boleh lah tengok ikan lalu –lalang dekat atas kepala.

2. Ice Restaurant, Finland

Nak merasai macam mana kutub utara punya restoran? Mungkin ini restoran yang korang kena cuba. Kalau datang sini make sure pakai setebal yang mungkin sebab keseluruhan restoran ini dalah ais.

3. Treepod Dining, Thailand


Restoran ini memberi pemandangan yang cukup cantik. Ruang makan dia pula diinspirasikan daripada sarang burung. Jadi, kalau korang nak merasai makan atas pokok macam burung, boleh lah korang datang ke restoran ni.

4. The Gratto, Thailand

{Restaurant in Krabi, Thailand} The Grotto é um dos restaurantes maravilhosos do espetacular Rayavadee Resort, em Krabi, na Tailândia. Também não é pra menos. Com mesas instaladas na areia de uma caverna formada pelos penhascos da Phranang Beach, o clima romântico, a brisa do mar e o cenário lindo da praia fazem dele uma opção muito especial para curtir o fim do dia na ilha. Em alguns dias da semana, eles servem frutos do mar na brasa e, nos outros, funciona como bar com petiscos e drinques. Aos que não estiverem hospedados no hotel, não se desanimem. O restaurante está aberto ao público. É só reservar. . . . #ateliededestinos #adrecomenda #ademkrabi #thegrottorayavadee #thegrottorestaurant #phranangbeach #krabi #ademkrabi #adnatailandia #beachrestaurants #krabitips #krabirestaurants #beautifulrestaurants

A post shared by Ateliê de Destinos ✈🌎 (@ateliededestinos) on


Dekat sini pulak korang boleh merasai pengalaman orang zaman dahulu kala. Makan dalam gua dan ditemani cahaya matahari tak pun cahaya lampu kuning.

5.Labassin Waterfall, Filipina


Untuk mereka yang suka kan sungai dan bunyi air terjun, boleh lah datang sini. Sambil makan sambal rendam kaki dalam air sampailah menggigil.

 

Sumber: Brightside.me


Like it? Share with your friends!

0
Your reaction?
Haha! Haha!
0
Haha!
OMG OMG
1
OMG
WOW WOW
2
WOW
SEDIH SEDIH
0
SEDIH
TAKUT TAKUT
1
TAKUT
BEST BEST
0
BEST

5 Restoran Yang Orang Pergi Bukan Sebab Makan

log in

reset password

Back to
log in