Cara Mudah Untuk Kuruskan Pipi


Imej dari apexprofoundbeauty

Cara mudah kecikkan pipi biar runcing. Apa kata anda try 7 senaman mudah ini:

1. Praktis menyebut huruf A, E I, O U setiap pagi dan juga malam sebanyak 40 kali.Kena rajin lakukan senaman ini kalau nak lihat wajah korang jadi kurus

2. Sebut huruf x dan o sehingga korang membentuk sebuah gerakan membuka dan menutup mulut. Kalau korang na tahu, senaman X-O  merupakan senaman muka yang sangat femes.

3. Cara ketiga ialah senaman tepuk dagu.  Tepuk dagu korang dengan menggunakan belakang tangan setiap pagi dan malam sebanyak 40 kali. Teknik ini untuk menghilangkan dagu berlapis.

4. Ini dinamakan senaman korea. Sebut Ma Me Mi Mo Mu sebanyak 10 kali. Teknik ini untuk menguatkan otot muka dan juga bibir.

5. Senyum lebar sambil menutup rapat bibir dan tahan selama 15 saat. Kemudian lakukan senyuman lebar dengan menampakkan semua gigi korang dan tahan selama 15 saat. Ulang beberapa kali okay

6. Tutup mulut dan kembungkan kedua pipi. Korang tahan selama 5 saat. Kemudian, korang lakukan pada pipi kanan dalam kiraan yang sama dan ulang langkah ini beberapa kali.

7. Bentukkan bibir korang seperti huruf o. Buat beberapa kali dan lepaskan perlahan-lahan hingga senyuman korang jadi selebar-lebarnya. Ulang beberapa kali okay.

Senang je kan?? Nak pipi runcing kena la rajin buat senaman pipi ni. Selamat mencuba!

 

Sumber: Keluarga.my


Like it? Share with your friends!

0
Your reaction?
Haha! Haha!
2
Haha!
OMG OMG
1
OMG
WOW WOW
7
WOW
SEDIH SEDIH
0
SEDIH
TAKUT TAKUT
2
TAKUT
BEST BEST
4
BEST

Cara Mudah Untuk Kuruskan Pipi

log in

reset password

Back to
log in