Tutup Iklan Close Ad

Gambar-gambar yang Korang Akan Rasa “Macam Photoshop Je Ni” Tapi Sebenarnya Real!


Oleh: Azwar Kamaruzaman

Mata kita sebenarnya kadang-kadang tersilap. Sebab tu ada silap mata. Tapi, kadang-kadang kalau kita tengah benda yang mindblown pasti kitarasa macam benda tu hasil daripada photoshop dan sebagainya. Walhal, benda-benda macam tu sebenarnya real!

Macam gambar-gambar dekat bawah ni:

#1 Gambar katak makan ulat ni antara yang paling susah untuk diambil.

#2 agak lama juga untuk ambil gambar kura-kura menegangkan kepalanya

#3 Tak pasti berapa millisecond slow effect yang digunakan.

#4 Untuk mengambil gambar ni pastinya memerlukan kamera yang sangat canggih dan berteknologi tinggi.

#5 Gambar ini diambil selepas tertumpahnya bahan toksik di Westen Hungary pada tahun 2010. Nampak macam diedit kan?

#6 Sutro Tower di San Francisco nampak macam kapal yang terapung apabila dikelilingi awan

#7 Gambar ni jugak memerlukan kretiviti yang tinggi.

#8 Pastinya gambar ini paling menarik. Secara tak sengaja gambar ni seolah-olah mengukur warna cahaya matahari yang terbias apabila senja.

#9 Teringin nak gambar macam ni? Pergi je dekat pantai-pantai yang air dia jernih tahap crystal clear.

#10 Korang percaya tak kalau dikatakan gambar ini sebenarnya adalah sekeping gambar. Bukannya cantuman atau gabungan daripada gambar-gambar yang lain.

 

Sumber: Brightside.me


Like it? Share with your friends!

-1
Your reaction?
Haha! Haha!
4
Haha!
OMG OMG
4
OMG
WOW WOW
7
WOW
SEDIH SEDIH
2
SEDIH
TAKUT TAKUT
2
TAKUT
BEST BEST
2
BEST

Gambar-gambar yang Korang Akan Rasa “Macam Photoshop Je Ni” Tapi Sebenarnya Real!

log in

reset password

Back to
log in