Tutup Iklan Close Ad

Kalau Nak Produk Kosmetik Anda Tahan Lama, Elakkan Dari Simpan Di Tempat-Tempat Ini


Imej dari for her by her

Tahukah anda, barangan kosmetik tak boleh disimpan sebarangan. Bagi memastikan kondisi alat kosmetik anda dalam keadaan baik elakkan dari meletakkan produk tersebut di tempat-tempat berikut:

1. Di tepi tingkap

Sinar matahari memberi kesan buruk terhadap alat-alat kosmetik anda. Suhu panas akan membuatkan alat-alat kosmetik anda menjadi rosak. Losyen dan krim juga akan menjadi gumpalan. Sebaiknya letakkan barang-barang makeup anda di dalam bilik atau di dalam laci.

2. Dalam bilik air

Ubat atau barangan kosmetik tak sesuai diletakkan di dalam bilik mandi. Meskipun bilik air anda selesa namun ianya merupakan tempat yang paling tak sesuai untuk menyimpan produk kecantikan. Wap dari bilik mandi boleh menyebabkan barangan anda terdedah pada bakteria serta berkulat.

3. Di atas mesin

Krim atau minyak wangi tak sesuai untuk diletakkan di atas mesin, tak kiralah mesin basuh, peti ais, heater atau mesin-mesin lain. Ini kerana barang-barang tersebut tak tahan panas. Produk yang mengandungi minyak jika diletakkan di atas mesin boleh menyebabkan barang-barang tersebut kurang bagus.

4. Di dalam kereta

Jangan meletakkan alat kosmetik anda di dalam kereta kerana ia akan menyebabkan produk tersebut mudah rosak.

Sumber: Bintang


Like it? Share with your friends!

1
Your reaction?
Haha! Haha!
6
Haha!
OMG OMG
6
OMG
WOW WOW
19
WOW
SEDIH SEDIH
5
SEDIH
TAKUT TAKUT
7
TAKUT
BEST BEST
5
BEST

Kalau Nak Produk Kosmetik Anda Tahan Lama, Elakkan Dari Simpan Di Tempat-Tempat Ini

log in

reset password

Back to
log in