Tutup Iklan Close Ad

NASA Lancar Website Untuk Menggembara Ke Dunia Asing


Oleh: Azwar Kamaruzaman

Kalau korang jenis yang suka dengan astronomi atau yang berkaitan dengan planet-planet asing atau mungkin berkaitan dengan makhluk asing, ini ada berita baik untuk anda. Sekarang ni, NASA telah melancarkan sebuah website untuk korang alami sendiri berada di planet asing dari rumah korang.

Exoplanet Travel Bureau website akan memberi pengalaman alam maya kepada korang untuk menjelajah 6 jenis dunia asing. Jadi korang boleh pilih nak explore dunia yang macam mana. Dengan pemandangan 360 darjah, korang akan rasa macam berada dekat sana.

Setiap planet yang korang pilih untuk explore, korang boleh rasa seperti berdiri di situ dan melihat seluruh pemandangan yang ada dekat planet tu. Jadi, boleh lah korang berangan bertemu dengan alien.

 

Sumber: NBC News


Like it? Share with your friends!

0
Your reaction?
Haha! Haha!
1
Haha!
OMG OMG
0
OMG
WOW WOW
2
WOW
SEDIH SEDIH
0
SEDIH
TAKUT TAKUT
0
TAKUT
BEST BEST
1
BEST

NASA Lancar Website Untuk Menggembara Ke Dunia Asing

log in

reset password

Back to
log in