Tutup Iklan Close Ad

TIK TOK Diharamkan Di Indonesia Sehingga Content Kembali Bersih


Gambar hiasan

Sekarang ni banyak jenis aplikasi social yang ada. Macam-macam nama sampaikan tak sempat nak catch up. Kalau dulu orang tahu Facebook je. Tapi sekarang dah ada Instagram, Twitter, Snapchat. Tak termasuk apliaksi hiburan seperti vine dan bigo.

Baru-baru ini, satu aplikasi yang sangat popular di Nusantara, TIK TOK telah diharamkan oleh kerajaan Indonesia. Ini kerana dikatakan aplikasi itu tidak mempunyai kangdungan yang bagus. Jadi, pihak kerajaan Indonesia telah mengharamkan aplikasi hiburan dari China itu.

Sebelum ini, kerajaan Indonesia pernah menghalang aplikasi Bigo. Tapi lepas Bigo berjanji untuk memastikan kandungan mereka positif, lalu aplikasi itu dibenarkan semula. Menteri Komunikasi dan Informatika, Rudiantara ada berkata:

“Tik Tok akan terus diblok sampai aplikasi dari China itu membersihkan content negatif yang ada”

Haaa korang yang suka main Tik Tok ataupun aplikasi apa-apa pun, main lah elok-elok. Jangan sampai merosakkan nama dan maruah. Tak payah lah nak buat benda-benda bodoh untuk cepat popular. Baik korang buat benda yang baik untuk dapatkan perhatian macam kutip sampah tepi jalan ke, belajar pandai-pandai sampai masuk universiti terbaik dunia ke.

 

Sumber: Nasional Kompas


Like it? Share with your friends!

0
Your reaction?
Haha! Haha!
0
Haha!
OMG OMG
0
OMG
WOW WOW
0
WOW
SEDIH SEDIH
0
SEDIH
TAKUT TAKUT
0
TAKUT
BEST BEST
0
BEST

TIK TOK Diharamkan Di Indonesia Sehingga Content Kembali Bersih

log in

reset password

Back to
log in